Folkeuniversitetet i Billund, klik.
Rav - Nordens guld

Foredrag ved Anders Leth Damgaard, formand for Den Danske Ravklub.

Tirsdag den 5. september  kl. 19:30, BillundSkolen

Entré: 50 kr.

 

Anders Leth Damgaard fortæller om foredraget:

Rav er et forunderligt og næsten magisk materiale. Der findes over 150 forskellige typer af rav i verden, og hver type agerer som en portal tilbage i tiden - et vindue til fortiden, hvorigennem vi kan se et splitsekund fra jordens fjerne fortid fastfrosset i 3D.

I dag er jagten på nordens guld mere populær end nogensinde og gennem dette foredrag, vil jeg give en levende og nuanceret indsigt i, hvorfor dette næsten magiske materiale er så fantastisk. Jeg vil afdække ravets dybeste hemmeligheder, tage dig med på en rejse millioner år tilbage i tiden og give tips og tricks til jagten.
Under foredraget, skal du ikke kun HØRE om rav, du får også lov til at SE og MÆRKE ravet. Jeg vil medbringe store og små stykker, rav i alle mulige farver og sjældne insekter indkapslet i ravet. Ravstykker som du ellers kun kan opleve på museer.

Foto: Tine Løkke
Anders Leth Damgaard, uddannet lærer, autodidakt rav-forsker og formand for Den Danske Ravklub. Siden 2008 har han studeret insekter i rav, og hvad der startede som et fritidsstudie har med årene grebet om sig og er nu blevet til hans livsprojekt.  Hans arbejde har affødt fund af flere nye arter, en del videnskabelige artikler og samarbejder med forsknings- og formidlingsinstitutioner som Statens Naturhistoriske Museum, Tirpitz, Geocenter Møn og Natural History Museum, London.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med: