Folkeuniversitetet i Billund, klik.
comp heigh
William Heinesen som billedkunstner
Ved Bárður Jákupsson, billedkunstner, forfatter, kunsthistoriker og kunstformidler.
 
At Galleri Sam har stor kærlighed til færøsk kunst ligger nærmest i dets dna. Maleren Svend Åge Madsen, hvis navnetræk er galleriets navn, blev især kendt for sine rolige stemningsfulde malerier, skildringer af de uendelige vidder, høje fjelde, roen og ensomheden i den færøske natur. galleriet åbner den 18. januar en udstilling af nutidig færøske kunst, af bl.a. maleren, forfatteren, kunstkritikeren m.m. Bárður Jákupsson, forfatter til en meget rost kunstbog om den store færøske multikunstner William Heinesen. 
 
Under sit besøg i Bllund er det lykkedes at få Bárður Jákupsson*) til at holde et foredrag om William Heinesen tirsdag den 14. januar 2020 kl. 19:30 i teatersalen i Billund Centret

I samarbejde med

Logo Galleri Sam Galleri Sam

 

BKunstf150 Billund Kunstforening  

 

BillundBibTranspH75 Billund Bibliotekerne

 

*) Om Barður Jákupsson (f. 1943 i Torshavn, Færøerne).

Billedkunstner, forfatter, kunsthistoriker og kunstformidler - tidligere direktør på Listasavn, Færøernes Kunstmuseum. Bardur er uddannet på Hjørring Seminarium og på Kunstakademiet i København.

Barður Jákupsson har været leder af Færøernes Kunsthal, senere Færøernes Kunstmuseum (1978-2003). Barður har endvidere udgivet en række bøger om færøsk kunst og kunsthistorie, blandt andet ”Færøernes Billedkunst” (2000), det biografiske billedværk ”Mikines” (1990) om maleren Samuel Joensen-Mikines. I 2016 udgav Barður ”William Heinesen - billedmageren” – et gennemgribende værk om kunstneren, forfatteren og skaberen William Heinesen. Bogen blev udgivet på dansk i 2018. Med sin begejstring, store viden og enorme flid har Barður Jákupsson i over en menneskealder præget færøsk kunstliv i en sådan grad, at han ofte omtales som "Mister Faroese Art".

 

Sted:

Teatersalen, Billund Centret

Dato:

Tirsdag den 14. januar, kl.19:30 

Deltagerpris: 50 kr.