Folkeuniversitetet i Billund, klik.
Arvelighed, genetik og diagnostik
Ved Peter K. A. Jensen, klinisk lektor og overlæge,  Aarhus Universitet.
Med kortlægningen af menneskets arvemasse har vi i dag et effektivt værktøj til diagnostik af genetisk betingede sygdomme som f.eks. kromosomsygdomme, arvelige stofskiftesygdomme, arvelige sygdomme i centralnervesystemet osv. Ved hjælp af såkaldt prædiagnosticering er det desuden i mange tilfælde muligt at bedømme risici for at udvikle sygdomme som demens, kræft, diabetes og hjertekarsygdomme. Selv før vi er født, er det med fosterdiagnostik muligt at diagnosticere fostre med alvorlige sygdomme og syndromer.

I den nære fremtid skal vi desuden tage stilling til, om vi bør forbedre fremtidige generationer af mennesker gennem genmanipulation, hvis dette øger disses livskvalitet. Men hvem og hvad skal i så fald afgøre, hvad forbedret vil sige, og hvad livskvalitet er? Hvad betyder det for menneskeheden, hvis vi kan genskabe det uerstattelige og mindske den fysiske og psykiske lidelse? Med dette foredrag får du en grundlæggende introduktion til arvemassen og klinisk genetik.
 

I samarbejde med Billund Bibliotekerne og Borgerservice

og Folkeuniversitetet i Aarhus/Hearts & Minds festival "Generationer", dette samarbejde har muliggjort gratis deltagelse til foredraget, vi beder dog om tilmelding. 

Sted:

Cafélokalet, Magion, Grindsted

Dato:

Mandag den 2. september, kl.19:00 - bemærk kl. 19:00!

Deltagerpris:

Gratis.

Tilmelding via email - evt. klik her:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.