Folkeuniversitetet i Billund, klik.
 
Holberg, ironi og satire
Foredrag ved seniorredaktør, Peter, Zeeberg, Det danske Sprog- og Litteraturselskab.
Hvis der er noget, der kendetegner Holbergs forfatterskab, er det hans ironi og sans for satire. Fra hans komedier til hans prosatekster er humoren og ironien et gennemgående greb, som er med til at gøre hans samfundskritik ekstra skarp. Men hvad er det egentlig, der kendetegner satire som kunstform? Hvordan bruger man ironi til at revse samfundet? Hvad er det, der gør Holberg til en mester udi den kunst? Og hvordan har Holbergs forfatterskab været med til at udvikle dansk satire fra hans samtid og frem mod i dag? - Kom med til en eftermiddag i Holbergs og satirens tegn.
 
Peter Zeeberg har på vorers spørgsmål, om deltagerne med fordel kan have læst noget af Holberg inden foredraget, svaret:
"Jeg kommer garanteret til at bruge en del tid på Niels Klim. Og det er i det hele taget en roman som alle bør læse på et tidspunkt, så den kan man med fordel læse som forberedelse. Den kan skaffes i min oversættelse både i originaludgaven, illustreret, fra Forlaget Vandkunsten:
http://www.forlagetvandkunsten.dk/111484/
– og i den nye udgave fra Aarhus Universitetsforlag, som bind 16 af Ludvig Holbergs hovedværker:
https://unipress.dk/udgivelser/n/niels-klim/
Og i øvrigt er den også tilgængelig på nettet, med en masse kommentarer:
http://holbergsskrifter.dk/holberg-public/view?docId=niels_klim%2FNiels_Klim_overs.page;toc.depth=1;brand=&chunk.id=start

 

 
 
og Folkeuniversitetet i Aarhus, der står for en forskerturné i foråret 2019 i anledning af at Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Aarhus Universitetsforlag i februar 2019 udkommer med sidste bind af Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker – en oversættelse og opdateret udgave af Holbergs hovedværker.
 
Forskerturnéen er støttet af AP Møller-fonden, hvilket også har gjort gratis deltagelse mulig. 
Sted:

Mødelokale 1, Billund Centret

Dato:

Onsdag den 27. februar, kl.16:00 - bemærk kl. 16:00!

Deltagerpris:

Gratis.