Folkeuniversitetet i Billund, klik.
Lægdsruller - slægtsforskning

ved Peter Olsen

 

Tidspunkt: Onsdag den 19. marts, kl. 19 - 21
Magion, Cafelokalet
Deltagelse: 60 kr. - Tilmelding via bibliotekets hjemmeside

 

Peter Olsen fortæller den 19. marts om Lægdruller Størstedelen af den mandlige befolkning født 1755 eller senere kan findes i lægdsrullerne, og der kan vi lære, hvor de blev født og hvem deres far var. Hvis de flyttede eller helbredet skrantede nævnes dette også; og så får vi naturligvis oplysninger om deres militærtjeneste. Med udgangspunkt i konkrete opslag i lægdsruller vises hvordan man følger en mand i lægdsrullerne både frem og tilbage i tid, samt hvor man finder de gode hjælpemidler. Foredraget finder sted i Magion cafelokalet den 19. marts kl. 19.00 – 21.00. 

Læs også pressemeddelelsen fra Hedens Slægtsforskere.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med:

Hedens Slægtsforskere

og

Pressemeddelelse fra Hedens Slægtsforskere

 

Interesseret i slægtsforskning og historie? - Find nyttige oplysninger i lægsdrullerne

Hedens Slægtsforskere Folkeuniversitet Billund og Billund Bibliotekerne inviterer til en fascinerende aften, hvor historiens slør løftes gennem de gamle lægdsruller. Arrangementet "Lægdsruller" vil finde sted i Cafelokalet i Magion, og er en del af initiativet fra "Hedens slægtsforskere".

Ved denne særskilte begivenhed kan deltagere dykke ned i fortidens dokumenter og lære, hvordan lægdsrullerne kan bruges til at spore forfædre og forstå arv og relationer i genealogiske studier. Det vil være en unik chance for at få indsigt i brugen af disse historiske dokumenter, som engang registrerede mænd i militæralderen, men som nu kan tjene som nøglen til personlige familiemysterier.

Ekspertforedragsholdere vil guide dig gennem processen og demonstrere søgeteknikker, hvilket gør det til et uundværligt arrangement for både nybegyndere og erfarne slægtsforskere. Gå ikke glip af muligheden for at forbedre dine forskningsevner og måske opdage skatte, som venter på at blive afdækket i din egen slægtshistorie.

Billetter kan købes online på Billund Bibliotekets hjemmeside eller ved indgangen til cafelokalet i Magion, hvor arrangementet foregår. Entréprisen er kun 60 kr. pr. person – en lille pris for en rejse tilbage i tiden og en dybere forståelse af din arv.

Det historiske eventyr "Lægdsruller" løber af stablen den 19. marts 2024, kl. 19:00, i Magion, Tinghusgade 1. Mød op og bliv en del af historien.